Behandling af forkølelsessår

Hvis du er blevet smittet med forkølelsessår, forårsaget af herpes simplex virus, er det vigtigt at starte behandlingen af forkølelsessåret tidligt. Fordelen ved dette er, at du kan forkorte forkølelsessårets varighed, og i visse tilfælde endda forhindre, at det udvikler sig til sår.

Hvornår bør man starte behandling af forkølelsessår?

Forkølelsessår skyldes HSV-1, som er en meget smitsom virus, og det er derfor vigtigt at starte behandlingen så hurtigt som muligt. Jo tidligere du starter behandlingen af et udbrud, jo større er din chance for at forkorte udbruddets varighed, og hvis du bruger Zoviduo, kan du endda forhindre at det udvikler sig til et sår eller blærer. Du bør starte behandlingen af forkølelsessåret, allerede når du mærker den første prikken i det område, hvor forkølelsessåret potentielt kan bryde ud.

Undgå forkølelsessår

HSV-1, der forsager forkølelsessår, er en meget smitsom virus, som overføres ved fysisk kontakt. Man bør derfor undgå kys og oralsex, hvis man er i behandling mod forkølelsessår. Forkølelsessår kan også smitte, hvis væsken fra blærerne har rørt andre genstande, og man bør derfor undgå at dele f.eks. vandflaske, bestik og læbestift, hvis man er i behandling for forkølelsessår.