Sådan får du forkølelsessår væk hurtigt

Det er aldrig sjovt at gå rundt med et tydeligt forkølelsessår i ansigtet, og det er derfor i de flestes interesse at behandle det så hurtigt som muligt. Her på siden finder du informationer om, hvordan man får forkølelsessåret væk hurtigt.

Start behandlingen hurtigt

Allerede før forkølelsessåret er brudt ud, bør man starte behandlingen. Forkølelsessåret har flere stadier, og man bør starte behandlingen allerede ved første stadie. For det første vil du starte med at mærke en prikken og svien omkring området, hvor såret vil opstå. Herefter begynder området at hæve en smule, hvilket kan føles irriteret og give anledning til ubehag. Der vil opstå små væskefyldte blærer, som vil vokse sig større. Når blærerne brister opstår der et sår, hvor sårskorpen typisk vil falde af efter 8 til 10 dage. Herunder er de fire stadier listet:
 • Der opstår prikken og svien omkring området for såret
 • Området hæver og huden føles irriteret
 • Der opstår væskefyldte blærer, som vokser sig større
 • Blærerne brister, og der opstår et åbent sår. Det er også i dette stadie, at forkølelsessåret har størst chance for at smitte
 • Behandling af forkølelsessår

  Der findes flere forskellige former for medicin mod forkølelsessår. Zoviduo er en creme der aktivt går ind og behandler forkølelsessåret, og det udsatte område. Med Zoviduo får du en topikal behandling, som betyder, at det er overfladen, der bliver behandlet. For nogle er en creme ikke altid nok til at få et forkølelsessår til at forsvinde. Derfor findes der også andre behandlinger, som kan hjælpe med at lindre forkølelsessår. Du kan få behandling mod forkølelsessår i tabletform. Denne behandling af forkølelsessår er kun, til personer der tit har udbrud og jævnligt er plaget af forkølelsessår. Tabletter mod forkølelsessår gives ofte til personer med herpesvirus, hvor udbruddet er meget slemt.

  Behandling ved herpes i munden

  Herpesvirussen HSV1 er den virus som angriber læbe og mund. Denne form for smitte overføres gennem fysisk kontakt som f.eks. berøring eller kys. Ofte bryder virussen ud, når ens immunforsvar er nede som kan være i forbindelse med en kraftig forkølelse. Der findes heldigvis flere forskellige måder hvorpå, du selv kan behandle herpes i munden. Det vigtigste er, at man starter behandlingen så hurtigt så muligt. Gerne allerede når man oplever de første symptomer. Starter man behandlingen i god tid, kan man nedsætte sygdommens længde. Vær opmærksom på en prikkende fornemmelse i huden, da dette ofte er første tegn på, at herpes er på vej. Herpes kan i de første stadier, til forveksling ligne blister. Det er vigtigt at behandle herpesvirussen som sidder i munden. Herpes i munden behandles med en speciel mundskyl, der går ind og lindrer såret. Nogle vælger ikke at behandle herpes i munden, og virussen vil i de fleste tilfælde gå i sig selv efter nogle uger.