mørkhået kvinde sidder i en bil og kigger ud af vinduet
mørkhået kvinde sidder i en bil og kigger ud af vinduet

Prøv                      afslapningsteknikker

 

Stress kan også svække dit immunsystem og give forkølelsessår en chance for at gå til angreb. Træk vejret dybt og slap af. Der findes mange forskellige afslapningsteknikker. Her er to ideer til at sætte dig i gang.

Træk vejret dybt ned i maven. Tag fem minutters pause og sæt dig behageligt med ret ryg. Placer en hånd på din mave og den anden på dit bryst, træk vejret langsomt ind gennem næsen og ud gennem munden. Når du puster ud, så pust så meget luft ud som muligt. Din mave skal hæve sig, når du trækker vejret ind, og dit bryst skal bevæge sig minimalt.

Do a mental body scan. Sæt dig med åbne eller lukkede øjne og fødderne på gulvet, eller læg dig på ryggen på gulvet med strakte ben og armene ned langs siden. Træk vejret dybt i to minutter i denne stilling, eller indtil du føler dig afslappet. Begynd så at fokusere på tæerne på din højre fod – mærk, hvordan de føles – træk vejret ind og forestil dig, du sender ilt ned til dem. Fortsæt processen med tæerne på din venstre fod og arbejd dig fra dine tæer op til dit hoved. Når du har scannet hele din krop, så tilbring et minut eller to i den afslappede tilstand.

Nøglen til afslapningsteknikker er at finde dem, der passer til din livsstil. Nogle gange er det bedst at kombinere eller skifte mellem forskellige metoder, der virker for dig, så du bliver ved at være motiveret.