Lyshået kvinde i rød hoodie sidder og strækker ud
Lyshået kvinde i rød hoodie sidder og strækker ud

Stressdæmpende fysisk aktivitet

Vær aktiv! Det er bevist, at motion dæmper stress. Det er en god måde at beskytte sig mod udbrud af forkølelsessår på. Her er et par fantastiske, fysiske aktiviteter, der kan gøre en forskel for dit humør og hjælpe dig med at holde dine udløsere i skak.

Hvis du ved, at stress udløser udbrud af forkølelsessår for dig, så prøv at integrere en form for motion i din hverdag. Alle former for motion – hvad enten det er gåture eller spinning-timer – kan virke stressdæmpende. Det er lige meget, om du er vant til at dyrke sport: Alle, der får lidt motion, mærker en positiv virkning på stressniveauet.

Tips til at komme i gang

Stil ikke for store krav til dig selv i starten. Du skal gå, før du kan løbe, som man siger. Hvis du sætter dig realistiske mål, når du starter, kan du gradvist opbygge dit fitness-program.

Lav aktiviteter, du kan lide. Alle bevægelser kan sænke dit stressniveau. Sørg for at lave en aktivitet, du har lyst til, så det ikke bliver en sur pligt.

Tag dig god tid. Måske kan du ikke gøre det hver dag på samme tidspunkt, men du kan altid finde et tidspunkt til at få lidt hurtig motion – selv om du bare går tur i 10-minutter efter middag.

Find en ven. Hvis du dyrker motion med en ven, kan det gøre dig mere motiveret og engageret, især når du ikke har lyst.

Kombiner flere aktiviteter. Prøv at kombinere flere forskellige aktiviteter for at holde dig motiveret. For eksempel, hvis du altid løber, så tilføj en yogatime eller tag på klatreture som en ny tilføjelse til din rutine.

Hold det på et afslappet plan. Hvis du ikke kan nå en gåtur på 30 minutter, så gå tre ture på 10 minutter. Det vigtigste er at gøre regelmæssig fysisk aktivitet til en del af din livsstil.