asiatisk kvinde der ser drømmende ud i luften
asiatisk kvinde der ser drømmende ud i luften

Menstruation og graviditet

Du ved det sikkert allerede: De hormoner, en kvindes krop producerer som en del af hendes menstruationscyklus og graviditet, kan også udløse forkølelsessår. Sådan kan du forebygge et forkølelsessår under din menstruation og graviditet.

 

De fleste kvinder ved, hvad de kan forvente under deres menstruation: Irritation, nedtrykthed og måske endda mavekramper. Så det er sikkert ikke overraskende, at et andet symptom også kan indfinde sig: forkølelsessår! Men du kan kæmpe aktivt imod for at undgå forkølelsessår.

Først skal du forstå, hvorfor du er særligt udsat for forkølelsessår i den periode. Svaret er: hormoner! Hormonerne i din krop i visse perioder af menstruationscyklussen, og under graviditeten, kan udløse et udbrud. Men stress og træthed er også væsentlige udløsende faktorer.

Vi kan ikke ændre den måde, vores krop reagerer på hormoner på, men vi kan ændre vores måde at tackle stress og træthed på for at forsvare os mod de hormonale udsving.

Sørg for at få hvilet dig i de perioder og sammensæt et udvalg af metoder til at slappe af og stressdæmpende aktiviteter, som motion, sund mad og inaktivitet. Lær at meditere og dyrke yoga - det kan være en god ressource til at holde den stress nede, der opstår på grund af hormonale udsving. Det er også en god ide at gå til lægen, hvis du føler ubehag, smerte eller er forkølet under din menstruation.

Hvis du er gravid, skal du undgå stress i dit følelsesliv - ikke mindst bekymring og angst, men det kan også være stressende at have mere positive følelser. Hvis man er spændt på noget, kan det skabe stress, fordi det modarbejder stabilitet og ro.

Du kan bekæmpe overvældende følelser ved at mærke efter, hvad du føler, og hvorfor du har det sådan. Nogle gange er det nok at lægge aktivt mærke til og være bevidst om, at du er stresset, for at det går væk. Det er også en god ide at lave vejrtrækningsøvelser.

Som med alle andre triggere er din bedste beskyttelse et roligt sind og en sund, udhvilet krop.