Lyshået kvinde med hat står og ser ned
Lyshået kvinde med hat står og ser ned

Brug din hjerne

Mental aktivitet er fantastisk til at forebygge stress, der udløser forkølelsessår.

 

Stress kan udløse forkølelsessår, men der er mange måder at modvirke stress på, blandt andet mentale øvelser. Vores hjerner skal stimuleres hele tiden for at være sunde og produktive. Rutiner kan skabe tryghed, men de bliver kedelige i længden. Ofte sidder vi fast i de mange stressfyldte rutiner i hverdagen. Kom i godt humør og sænk dit stressniveau ved at lave små forandringer — kør en ny vej på arbejde, for eksempel — eller større forandringer, som en ny frisure.

Her er fire enkle måder at stimulere din hjerne på og reducere dit stressniveau.

Tag dig tid til at lave ting, der interesserer dig. Hvad enten du kan lide at tage på vandreture, spille et instrument eller lave håndarbejde. Sæt tid til side til dig selv til at lave en aktivitet, du synes om.

Hold op med at udsætte tingene. Når du er stresset, er det nok det sidste, du har lyst til, men du kan faktisk blive i godt humør af at udføre en opgave, du har udskudt – som at skrive en e-mail, rydde op i dit skab eller betale en regning.

Lær noget nyt. For eksempel: gå til et foredrag, læs en bog, eller lær en ny færdighed på internettet. Det vil hjælpe dig med at holde motivationen og undgå at ende på ‘automatpilot’.

Sæt dig små mål. Hvis du ikke har lyst til at tage hjemmefra, så giv dig selv en lille udfordring. Motiver dig selv til at tage i fitnesscenter, mød en god ven eller gå i biografen. Hvis man kan mærke, man udretter selv små ting i løbet af dagen, føler man sig mindre stresset.