sporty mørket hået kvinden uden forkølelsessår
sporty mørket hået kvinden uden forkølelsessår

Hold dig stærk

Den bedste måde at modstå forkølelse og influenza på er at passe på dig selv. Følg disse råd for at undgå udbrud af forkølelsessår i vintersæsonen.

 

Der er en grund til, de kaldes forkølelsessår. Når dit immunsystem svækkes, har du større risiko for at få et udbrud af forkølelsessår. Hvis du kan mærke, du snart bliver forkølet og får feber eller influenza, skal du træffe de rigtige forholdsregler.

Her er nogle måder at undgå udbrud af forkølelsessår på i vintersæsonen.

Bliv vaccineret. Det er den bedste måde at undgå influenza på. Hvis du ikke kan lide at blive stukket, kan man også få vaccinationer i næsespray. Tal med din læge om, hvad der er bedst for dig.

Pas på bakterier. Lad være at røre dine øjne og din næse og mund med hænderne, når du har et forkølelsessår. Hvis du er nødt til at røre ved dit ansigt, så vask dine hænder, både før og efter berøringen. Når du alligevel er i gang, skal du sørge for at holde din mund på afstand af ting (som kuglepenne, din mobiltelefon og dine briller) og sørge for, at bestik og drikkeglas er rene, før du bruger dem, og vaskes med det samme bagefter. Det er et nyttigt råd, både hvis du vil undgå at blive smittet med influenza, hvis du vil undgå at sprede din HSV-1 virus og for at opretholde en god hygiejne.

Hold op med at ryge. Rygning reducerer din kapacitet i næse og lunger til at filtrere de giftstoffer, der optages i kroppen. Derfor er der større risiko for, at du bliver syg. Tal med din læge om, hvordan du kan holde op med at ryge, for at blive ved at være sund og rask.

Spis for at styrke dit immunforsvar. Ved at spise sund kost kan du styrke dit immunitetsforsvar om vinteren. Du skal indtage fødevarer, der er rige på A-, C- og E-vitaminer, som mælk, citrusfrugter, grøntsager, nødder og æg.

Giv din krop tid til at heles. Mangel på søvn og et højt stressniveau kan svække din krops forsvar mod forkølelse og influenza. For at forbedre dit immunforsvar skal du sørge for at få nok søvn og dæmpe din stress.