kvinde med kasket og solbriller smiler
kvinde med kasket og solbriller smiler

Planlæg dine vigtige dage

Husk, at der både er god og dårlig stress. Feriedage og andre vigtige dage i dit liv kan også skabe stress. Hvis du har tendens til at få forkølelsessår på grund af stress, er det vigtigt at planlægge dine vigtige dage.

 

Hvil dig. Undgå at spekulere om natten og lade det påvirke din søvnkvalitet. Din krop har brug for 7-8 timers søvn for at genopbygge og bevare din mentale og fysiske sundhed. Det kan være dit mest effektive forsvar mod forkølelsessår. God nattesøvn skal være din prioritet.

Spis frisk mad. Mad er i fokus på de fleste ferier og til de fleste fester, men det er vigtigt at tænke over, hvad og hvor meget du spiser. Undgå færdigmad og dåsemad med højt saltindhold, der kan give dig forhøjet blodtryk. Hold dig til frisklavet mad.

Gå så meget som muligt. Gå en tur, når du kan, og benyt trappen i stedet for elevatoren. Det er dokumenteret, at motion modvirker stress. På blot 10 minutter kan du blive i bedre humør.

Tag dig tid til at pleje dig selv. På vigtige dage kan du føle dig presset til hele tiden at være »på«. Du skal tage dig tid til at pleje dig selv - gå en stille tur eller mediter et par minutter - så du kan opretholde din energi og koncentration.

Bliv i øjeblikket. Planlægning er vigtig, men det kan være svært at overskue tingene, hvis man hele tiden fokuserer på, hvad der skal ske i morgen, i næste uge og til næste år. Det hænger ikke altid sammen med det, du laver i dag. Mind dig selv om, at du skal være nærværende og nyde det, du laver lige nu.